Prijepolje – Osnivač i predsednik Odbojkaškog kluba “Bambi Volej” Adis Micanović počeo je u utorak štrajk glađu ispred zgrade Opštine Prijepolje, nezadovoljan radom stručne komisije za raspodelu sredstva za godišnje programe u oblasti sporta i iznosom od 50 hiljada dinara koje je ta komisija opredelila za klub na čijem se čelu nalazi, njegovom štrajku se danas pridružilo i nekoliko odbojkašica, među kojima i jedna trudnica.

Odbojkašice koje su danas stupile u štrajk, kažu, da ceo klub stoji iza predsednika koji štrajkuje ispred gradske kuće u tom gradu. Tvrde da ni osvojena titula prvaka Druge ženske odbojkaške lige Srbije grupa Zapad, pre samo desetak dana nije pomogla” Bambi Voleju” da privoli komisiju da im dodeli iznos veći od 50 hiljada dinara što je premalo čak i za osnovno funkcionisanje kluba.

Aleksandra Petrić, odbojkašica ovog kluba, kaže, da su došle podržati trenera jer se radi o bitnoj odluci.

“Jesmo mi deca, želimo da istrajemo u ovome, želimo da pravda bude zadovoljena i nadamo se da ćemo uspeti u tome” zaključila je Petrićeva.

Ema Rondić saigračica Petrićeve, podsetivši na žrtve za sport u tom gradu izjavila je da je taj klub sastavljen isključivo od igračica iz tog grada i kaže da su one tu da pruže svu podršku Mićanviću kojem je danas, nakon 50 sati štrajka pozlilo, pa je reagovala i hitna pomoć ali je on nastavio štrajk do ispunjenja svojih zahteva.

Predsednik kluba Adis Mićanović izjavio je danas da se oseća iscrpljeno, ali da će izdržati i da su ga odbojkašice obavestile da će se danas pojaviti na mestu gde štrajkuje glađu i da će ga podržati.

“Pokušaću u narednim satima da ih odvratim od ideje da štrajkuju glađu i nadam se da će se neko iz opštine obratiti”.

Mićanović kaže, da nije bilo formalnih razgovora sa čelnicima grada već da se sve svodilo na usputne razgovore.

“Očekujemo da se predsednik opštine konačno oglasi, da prizna ono što smo pričali da postoji čovek iz vlasti koji mu je direktno naložio raspodelu sredstava za sportske kolektive, koji je direktno naložio da se OK Bambi Volej da 50.000 dinara i koji je to uslovio raspadom koalicije ukoliko Bambi Volej dobije više”.

O štrajku je obavešten ministar sporta Vanja Udovičić, rukovodstvo Sportskog saveza Srbije i predsednik Opštine Prijepolje Dragoljub Zindović.

Poređenja radi u prošloj godini, taj iznos bio je nešto veći od milon dinara, međutim, klub je po mišljenju predsednika Adisa Micanovića kažnjen jer je on otkrio i policiji prijavio kriminalne radnje u koje je upleten lokalni lider stranke Pravde i pomirenja Muamera Zukorlića koja je deo aktuelne vlasti u gradu na Limu, pa se sada on sveti klubu.

U štrajku vidi jedino rešenje za spas kluba od mogućeg gašenja, jedini uslov za prekid štrajka je da se ponovo izvrši bodovanje i da se „Bambi Voleju“ dodele sredstva prema ranije donetom pravilniku.