BEOGRAD – Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 12 godina zatvora Rahmija Jenera (68) iz Rožaja kao vođu međunarodne grupe švercera heroina iz Turske i Bugarske, a petoricu njegovih saradnika na kazne od šest do 10 godina zatvora.

Ovom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrđena je presuda Specijalnog suda u Beogradu kojim su pripadinci ove grupe osuđeni zbog krivičnog dela neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Jasin Jener, Mehmet Fejzioglu i Munir Sijarić provosnažno su osuđeni na po 10 godina zatvora, Sead Ugljanin na osam godina, a Dževat Ramić na šest godina zatvora.

Istom odlukom naloženo je oduzimanje više od 5.2 kilograma heroina od Ramića i preko 14, 9 kilograma heroina od Ugljanina.

Prema Rahmi Jeneru, Sijariću, Ramiću i Ugljaninu je izrecena je i mera bezbednosti oduzimanje predmeta pa će im biti trajno oduzet novac, mobilni telefoni i jedno motorno vozilo.

Rahmi i Jasim Jener, Fejzioglu, Sijarić i Ramić su osuđeni jer su od avgusta do decembra 2015. godine u sastavu grupe čiji su pripadnici bili i druga NN lica u medunarodnim razmerama na teritoriji Republike Srbije, Republike Bugarske i Republike Turske neovlasćeno radi prodaje kupovali, drzali i prenosili supstancu heroin.

Ugljanin je osuđen jer je neovlaćeno radi prodaje prenosio heroin, navodi se u presudi.

Istom presudom pravosonažno je oslobođena Silvana Mijić od optuzbe da je kao član ove grupe drzala i prenosila i neovlasćeno prodavala veće količine heroina.

(Novosti)