Priboj –  Najveća amaterska sportska manifestacija na Balkanu, Međuopštinske omladinske sportske igre biće održane ove godine od 4. do 8. jula u Priboju.

Oko tri hiljade sportista iz 30- tak opština sa područija jugozapadne Srbije, severa Crne Gore i iz Bosne i Hercegovine nadmetaće se u 15 sportskih disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ovakva odluka doneta je na Skupštini MOSI u prisustvu 30 delegata iz sve tri države. Igre su šansa i da se obnovi oronula sportska infrastruktura grada domaćina, za šta je pomoć obećala i Vlada Srbije.

Sportisti sa tromeđe Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine nadmetaće se u atletici, odbojci, košarci, rukometu, fudbalu, streljaštvu, šahu, planinarstvu, malom fudbalu, ribolovu, stonom tenisu, odbojci na pesku, karateu, tenisu i biciklizmu. U para MOSI sportisti će se takmičiti u četiri discipline. Krajnji rok za prijavu opština i gradova je 13. juna kada će se znati i tačan broj takmičara.

Pripreme u gradu na Limu za MOSI u punom su jeku. Rekonstruišu se sportski tereni, radi se i na umivanju gradskih ulica i parkova. Lokalna samouprava nebi bila kadra da isfinansira sve radove iz svoje kase pa je u pomoć pritekla Vlada Srbije.

– Od 200 miliona dinara kolika je ukupna vrednost radova koji se trenutno izvode na sportskoj infrastrukturi u našem gradu Vlada Srbije izdvojila je 140 miliona. Trenutno se radi na kompletnoj obnovi gradskog stadiona, gde će biti postavljena tartan staza, sanirane tribine gde će biti postavljene stolice, pa će ovaj objekat dobiti moderan i savremen izgled. Radimo i na obnovi drugih sportskih terena. Svi radovi biće završeni na vreme tako da će sportisti imati odlične uslove za takmičenje – tvrdi prvi čovek opštine Lazar Rvović.

Domaćin igara, da bi sportistima i brojnim gostima upotpunio boravak u Priboju pobrinuo se da obezbedi bogat muzički program. U danima MOSI na gradskom Trgu prema najavama organizatora nastupiće Sergej Ćetković, Dženan Lončarević Halid Bešlić i Leksington bend.
PP Media