BEOGRAD – Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su, u više odvojenih akcija, 67 osoba dok su protiv 129 podneli krivične prijave u redovnom postupku dok je još osam ljudi uhapšeno po prethodno raspisanim potragama, saopšteno je danas. ;

U akcijama je oduzeto više od 83 kilograma marihuane, heroina, kokaina, amfetamina i tableta ekstazija a zbog posedovanja narkotika uhapšeno je 25 osoba, dok su protiv 58 lica podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Na teritoriji Beograda i Sombora otkrivene su dve laboratorije za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima a akcenat u akcijama sprovedenim na teritorijama svih 27 policijskih uprava u Srbiji bio je na suzbijanju prodaje droge u blizini škola i školskih dvorišta.

Pripadnici MUP-a oduzeli su i 13 puška, od čega dve poluautomatske, deset pištolja i 287 metaka različitog kalibra, a zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja uhapšeno je i zadržano osam osoba, dok su krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv 13.

Uhapšeno je i 20 izvršilaca krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata, dok su u redovnom postupku krivične prijave podnete protiv 42 osobe.

Svi oni se sumnjiče da su izvršili ukupno 235 krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata.

Osim krivičnih dela iz tih oblasti, uhapšeni su i osumnjičeni da su izvršili krivična dela teška telesna povreda, ugrožavanje sigurnosti, nedozvoljene polne radnje, polno uznemiravanje, zlostavljanje i mučenje, nedozvoljen prelaz državne granice i druge.

(Beta)