BEOGRAD – U Srbiji će sutra biti toplo i sparno, ujutro i pre podne će u većini mesta biti pretežno sunčano, samo će na istoku i jugoistoku biti umereno do potpuno oblačno ponegde sa kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Od sredine dana biće promenljivo oblačno, mestimično sa kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće slab, promenljiv, posle podne istočni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura će biti od 12 do 18, najviša dnevna od 25 do 30 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo. Duvaće slab, promenljiv, posle podne istočni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura će biti oko 18, najviša dnevna oko 29 stepeni.

Narednih dana će biti pretežno sunčano, do srede se očekuje redja pojava poslepodnevnih pljuskova sa grmljavinom. U drugoj polovini nedelje će biti promenljivo i nestabilno sa češćom pojavom lokalnih pljuskova i grmljavine. Temperatura će biti iznad prosečnih vrednosti.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 27. maj 2018:

Biometeorološke prilike biće relativno povoljne za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja.

 

Izvor: Beta