Naslovna HRONIKA U Italiji uhapšen Kraljevčanin kojeg traži Interpol

U Italiji uhapšen Kraljevčanin kojeg traži Interpol

Goran Pavlović (50) iz Kraljeva uhapšen je u Italiji, u mjestu Riva del Garda, u blizini Trentina, kada je pokušao ukrasti bicikl vredan oko 4.000 eura.

Pavlović je obučen kao biciklista došao na “Bike festival”, koji se održavao u ovom mestu, i isekao lanac na biciklu koji je bio vezan za ogradu. Karabinjeri su ga opazili i uhapsili. Kako prenose italijanski mediji, proverom se pokazalo da je Goran Pavlović na Interpolovoj poternici zbog posedovanja oružja sa KiM.

Italijanska policija je bila iznenađena kada je nakon hapšenja Pavlovića saznala da je lopov, ustvari, međunarodni begunac.

Za Goranom Pavlovićem (50) je 2007. godine raspisan međunarodni nalog za hapšenje koje je izdao sud u Kraljevu zbog osude iz 2007. godine za posedovanje ratnog oružja.

Pavlović je uhapšen u subotu, 28. aprila, tokom svečanog otvaranja “Bike festivala”, tradicionalnog događaja starog 25 godina, kojem prisustvuju biciklisti iz cijele Evrope. Pavlović je, bez obzira na prisustvo hiljada ljudi, obučen kao biciklista, isekao lanac bicikla koji je vezan za ogradu, a čija je vrijednost 4.000 eura. Međutim, karabinjeri su ga primetili i uhapsili.

Kada su ga priveli u policijsku stanicu, pretresena je njegova torba, a policajci su u njoj pronašli profesionalnu opremu za provale. Osim toga što je uhapšen zbog teške krađe, Pavloviću su na teret stavljene još neke krađe, ali i pljačke koje su se dogodile u Italiji.

Pavlović je pritvoren u zatvoru Đardolo di Trento i očekuje se da će srbijanske vlasti tražiti njegovu ekstradiciju. To znači da bi italijanske vlasti dozvolile da Pavlović odleži kaznu u Srbiji. Do tada je sud u Roveretu Pavlovića osudio na dvije godine zatvora bez odlaganja kazne.

(Blic)

Exit mobile version