PRIŠTINA – Direktor za operacije Policije Kosova Rašit Ćalaj najavio je mogućnost smena na čelu policije u severnom delu Kosova zbog povećanja “teških incidenta” na sevru kosova i ne reševanja tih slučajeva.

Ćalaj je u izveštaju dostavljenom najvišim zvaničnicima Policije Kosova i Regionalne policije na severu zemlje ocenio kako se povećavaju teški incidenti na severu zemlje, da ni jedan slučaj nije otkriven i izvršioci uhapšeni zbog čega je najavio mogućnost smena na čelu policije u severnom delu Kosova.Prištinska agencija Kosovapress koja je imala uvid u izveštaj koji je napisan na albanskom i srpskom jeziku objavljuje da se u njemu govori o stanju u policiji na severu Kosova.

U izveštaju se ocenjuje da je rad policije u tom delu Kosova slab i najavljene su smene starešina policije.

Ocenjuje se da je stanje takvo da se više ne može tolerisati i da se treba promeniti na bolje kako bi gradjani na severu počeli da se osećaju sigurnim.

“Niko ne može zadržati odredjenu poziciju u Policiji Kosova ako nema rezultata. Rezultati su ti koji nas održavaju sve (na pozicijama)”, navodi se izmedju ostalog u izveštaju.

(Beta)