NOVI PAZAR – Košarkaš Mega Bemaksa Altin Islamović rekao je danas da mnogo očekuje od naredne klupske sezone, ali da je trenutno skoncentrisan na predstojeće pripreme reprezentacije Srbije za Evropsko juniorsko prvenstvo u Letoniji.

“Pre tri meseca sam potpisao prvi profesionalni ugovor s Megom, klubom koji pruža šansu mladim igračima. Potrudiću se da maksimalno iskoristim svaki minut. Pre toga, očekuje me Evropsko juniorsko prvenstvo u Letoniji, gde Srbija brani zlato”, rekao je Islamović.

Pripreme reprezentacije Srbije do 18 godina počinju 18. juna, igrači će se spremati na Zlatiboru, a Evropsko prvenstvo u Letoniji biče održano od 28. jula do 5. avgusta.

Osamnaestogodišnji Novopazarac visok je dva metra, igra na poziciji beka, a na završnom turniru Evrolige za juniore u Beogradu sredinom maja prosečno je beležio 10 poena, dva skoka i 0,7 asistencija, uz po 50 odsto šuta za dva i tri poena.

“Evroligin turnir je vrhunac za naš uzrast. Za rivale imate velikane, poput Real Madrida, a tu su Pariz, Lijetuvos Ritas i mnogi drugi, koji imaju sjajne košarkaške škole. Prošle godine smo nesrećno izgubili finale od Pariza”, kazao je Islamović.

On je karijeru počeo u klubu Novi Pazar viner 06, zatim je igrao u kraljevačkom Poletu, a u Megu je stigao 2016. godine, posle sezone provedene u Luksemburgu.

“Počeo sam kod trenera Enisa Pilice, tu sam naučio osnove košarke. Stalno radim na sebi, a posebnu pažnju posvećujem šutu. Odlazak u Luksemburg je bio greška, mlad igrač najbolje napreduje u Srbiji. Posle SAD, ipak, mi smo druga košarkaška sila”, ocenio je Islamović.

“Mega je najbolji primer. Nikola Jokić, Rade Zagorac, Ognjen Jaramaz, devet draftovanih košarkaša za tri godine. To je dokaz da klub sjajno radi, a onda samo treba da se maksimalno posvetite. Mega mi je pružila sve uslove, prezadovoljan sam”, dodao je on.

Mladi bek je izrazio očekivanje da će za nekoliko godina igrati u velikom evropskom klubu, kao i da će njegov Novi Pazar posle ulaska u najjaču ligu postati ozbiljan košarkaški centar.

“Voleo bih da jednog dana zaigram za Fenerbahče, a onda i u NBA ligi. Moji favoriti u SAD su Dalas i Los Anđeles Lejkersi”, otkrio je Islamović.

 

Izvor: Beta