JAGODINA – Bajkeri loše reputacije „Anđeli pakla“ (Hells Angels) stigli su u Jagodinu i potpuno promijenili ritam grada.

Gradske vlasti očekuju „minimum dva miliona eura koristi“, ali neki Jagodinci nisu preterano zadovoljni, piše Deutche Welle.

Jagodina je od 29. maja do 5. juna domaćin 42. evropskog godišnjeg skupa Moto-kluba „Hells Angels”, odnosno „Anđeli pakla”, čije članove bije glas da su nasilni i da se bave različitim kriminalnim poslovima.

U ovaj grad u Srbiji bi tokom sedam dana trebalo da ih stigne oko 2.000 iz cele Evrope, ali i Amerike, Kanade, Australije, Novog Zelanda i Egipta.

Za okupljanje su zakupili akva-park i sportsku halu s parkingom ispred, kao i karting-stazu pored akva-parka.

Na ulazu u kompleks od utorka su postavljene dve linije kontrole – jednu čini privatno obezbeđenje koje su angažirali organizatori, a druga je policijska kontrola, koja detaljno pretresa i legitimiše svakoga ko ulazi – i koliko god put da ulazi.

Nagađanja idu toliko daleko da procjenjuju kako policijsko osiguranje košta 100.000 eura na dan, puta sedam dana. Koji je interes države u tome”, pita se osnivač i urednik lokalnog portala „Central media” i novina „Moravske vesti” Goran Jevremović.

Na ulazu su i kamere koje sve snimaju, a članove „Hells” dodatno i fotografišu. Unutar kompleksa akva-parka za sve radnike važe stroge procedure.

FOTO: Twitter/DW