BEOGRAD – U 25 osnovnih škola u seoskim područjima u Srbiji postavljeni su ruteri sa 4G internetom, te na taj način je unapređeno školovanje učenika u malim odeljenjima koji zbog udaljenosti nisu imali uslove za obrazovanje kao osnovci u gradovima.

Rutere sa 4G internetom postavila je kompanija Vip mobile u saradnji sa Ministarstvom prosvete.

Ministar prosvete Mladen Šarčević zahvalio je kompaniji Vip mobile, što je pomogla digitalni proces u obrazovnom sistemu i naglasio da je zahvaljujući projektu “4G učionice” obezbeđen internet u isturenim odeljenjima škola za podršku nastavnom kadru u digitalnoj edukaciji.

On je naglasio da je osavremenjavanje obrazovanja urađeno još prošle godine, a da je za ovu godinu jedan od prioriteta ministarstva modernizacija i digitalizacija u školama.

Generalni direktor kompanije Vim mobile Dejan Turk istakao je da ta kompanija pokušava da dovede signal tamo gde nema drugih mogućnosti.

“Danas ako nemate pristup internetu ne možete doći do određenih znanja”, rekao je Turk i dodao da kompanija koja ima najbržu 4G mrežu u zemlji ima veliku odgovornost da obezbedi da najkvaklitetniji internet bude dostupan svim građanima, s pogotovo đacima.

Ruteri sa 4G internetom postavljeni su u okolnim selima kod Sremske Mitrovice, Čajetine, Požege, Preševa.