BEOGRAD – Potpredsednik ;Srpske napredne stranke (SNS) Marko Djurić izjavio je danas da protesti koji se organizuju u više gradova u Srbiji zbog visoke cene goriva nisu mirni, da je danas pretučen jedan gradjanin te u ime SNS pozvao državne organe da reaguju i privedu pravdi napadače.

On je na konferenciji za novinare u prostorijama SNS kazao da je u beogradskom naselju Borča na Zrenjansikom putu napadnuta danas jedna osoba samo zato što se usudila da pita zašto je put blokiran i kazao da je tokom protesta prethodnih napadnut jedan sveštenik, kao i da nije dozvoljen prolaz majci sa bebom.

Djurić je rekao da proteste organizuju predstavnici opozicije i da ulice blokiraju “batinaši” Saše Janković, Vuka Jeremića, Borisa Tadića i Miroslava Miškovića, kao i da je njihov cilj destabilizacija države i povratak na vlast da bi mogli i dalje da “pljačkaju”.

On je istakao i da već nekoliko meseca SNS upozorava da će u nedostatku podrške gradjana oni pokušati nasilnim putem da dodju na vlast. ;

“Ovde se ne radi o legitimnom mirnom protestu već o pokušaju onih koji su zemlju u crno zavili da nastave to da rade, a to im mi nećemo dozvoliti, a nadležni treba da se postaraju da se vladavina prava i red i mir očuvaju u skaldu sa zakonom da pocinioci prebijanja našeg sugradjanina privedu pred lice pravde”, rekao je Djurić. ;

On je kazao i da takav akt nasilja nije vidjen još od ubistva Ranka Panića 2008. godine, koji je na mitingu Srpske radikalne stranke prebijen, a posle nekoliko dana je podlegao povredama.

(Beta)