Nemački mediji u neverici su ostali ambijentom koji ih je dočekao u Vatutinki, mestu s 12.000 stanovnika koje je Nemačka izabrala kao bazu tokom Svjetskog prvenstva.

Pre četiri godine u Brazilu Nemci, koji su tada osvojili naslov svetskog prvaka, bili su u spektakularnom hotelu s pet zvezdica, okruženi džunglom i s pogledom na okean.

Ovaj put nemaju ni približno takav luksuz, piše Index. Tropski raj zamenili su puno skromnijim smeštajem, toliko skromnim da se novinari pitaju: Gdje smo ovo došli?

Selektor Joachim Löw hotel je uporedio sa sportskom školom, a Toni Kroos poručio da možda izgleda kao škola za sport, ali da su saigrači i on tamo stigli kako bi i igrali sport.

– Mislim da će sve biti u redu. Možemo ugodno provoditi vrijeme s dve ili tri aktivnosti koje su nam na raspolaganju. To je apsolutno u redu i normalno je ako budemo imali veću želju za odmorom – rekao je Kroos i svojom izjavom nasmijao saigrača Jeromea Boatenga.

Kros je otkrio i da pomoćni trener Thomas Schneider u svojoj sobi nije imao vode te poručio da ovakve uslove neće koristiti kao izgovor ako rezultati budu loši.

– Luksuz = 0 bodova. Ovde sve izgleda tako sumorno – opisuje njemački Sport 1 ugođaj u Vatutinki.