Grčka: Demonstranti pokušali da uđu u parlament (video)

ATINA – U Atini se danas dogodio manji incident dogodio se danas kada su učesnici protesta u Atini, pokušali da uđu u grčki parlament, u kome je u toku rasprava o nepoverenju vladi.

Sednica o nepoverenju zakazana je na zahtev opozicije, a zbog dogovora o imenu Makedonije koji su pre nekoliko dana postigli grčki i makedonski premijer Aleksis Cipras i Zoran Zaev.

Policija je uspela da spreči pojedine učesnike, koji su nosili zaštitne motociklističke kacige kada su pokušali da uđu u parlament, prenosi ANA.

Pojedini demonstranti ostali su na ulaznim stepenicama u parlament, a drugi su ispred te spomenika neznanom junaku, koji se nalazi ispred te institucije, mahali zastavama Grčke.

Portal Katimetrini prenosi da učesnici protesta ispred parlamenta uzvikuju slogane kojima optužuju Vladu za izdajničko ponašanje, kao i da je broj učesnika daleko manji nego na protestima koji su ranije ove godine organizovani istim povodom.

U grčkom parlamentu poslanici već drugi dan raspravljaju o poverenju vladi zbog postignutog sporazuma, a poslanici bi u subotu trebalo da glasaju.

 

(Tanjug)