BEOGRAD – ;Zamenik šefa odborničke grupe Saveza za Srbiju Nikola Jovanović izjavio je danas da mu je jasno zašto je Zoran Radojičić potreban vladajućoj većini u Skupštini grada Beograda, kao kandidat za gradonačelnika, ali da mu nije jasno zašto su oni njemu potrebni.

“Gospodine Radojičiću zašto pristajete da budete smokvin list za kontinuitet vlasti onih koji su bili u sukobu interesa i zašto pristajete da dajete kredibilitet ekipi za koju je Aleksandar Vučić etiketirao kao kompletne idiote”, upitao je Jovanović na sednici gradskog parlamenta.

Jovanović, koji je potpredsednik Narodne stranke, upitao je ;kako je moguće da vladajuća koalicija i stranka, iako se hvale kontinuitetom, nije nikoga iz prethodne garniture ;smatrala dostojnim da bude gradonačelnik. Rekao je da je možda tako ;jer su “svesni ne samo težine afera, nego i niskog ugleda”.

Jovanović je kazao kandidatu za gradonačelnika Zoran Radojičiću da ako sve ;to radi da bi buduća dečija bolnica – “Tiršova dva” videla svetlost dana, onda to donekle i razume, ali da je “tužno što je zbog toga morao da stvi svoje ime na listu Srpske napredne stranke”.

” ‘Tiršova dva’ zaslužuje podršku u svakom slučaju… Ako budete uspešan gradonačelnik – što vam mi želimo, ali ako krenete da krasite naslovne stranice tabloida, zovite nas, mi ćemo vam reći ko vas stavlja u tabloide”, rekao je Jovanović.

Izrazio je nadu da Radojičić ima integritet da se odbrani.

“Doktor Radojičić je od svih odbornika na listi SNS verovatno najbolji kandidat za gradonačelnika. Pravo je osveženje videti kandidata za funkciju iz redova SNS-a koji nije kupio diplomu, nema plagirani doktrobar, koji nije u permanentnom sukobu interesa i koga ne prate korupcionaške afere”, istakao je Jovanović.

On je ukazao da Radojčić predstavlja diskontinuitet i promenu u vladajućem režimu, navodeći da se plaši da neće imati “odrešene ruke da radi po savesti i znanju”.

Šef odborničke grupe Aleksandar Mirković negodovao je zato što je Jovanović govorio o korupciji, i rekao da predsednika njegove stranke, Vuka Jeremića, “jure zbog medjunarodne korupcije”.

On je pitao Jovanovića zašto je Narodna stranka dobila 200.000 evra od Ambasade Katara u Berlinu, i zašto sedi pored bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Djilasa koji je, kako je ocenio, “upropastio grad”.

Goran Vesić, kandidat za zamenika gradonačelnika, s govornice je pokazao fotografije lokalnog funkcionera Hong Konga, Čija Pinga Patrika Hoa i senegalskog diplomate Čeika Tidiana Gadioa, ;uhapšenih zbog ;korupcije u SAD, za koje tvrdi da su bliski saradnici Jeremića.

(Beta)