Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 10 polaznika za osnovnu policijsku, a tri za vatrogasnu obuku koji će biti angažovani na području Policijske uprave i Vatrogasno-spasilačke čete u Novom Pazaru, saznaje radio Sto plus.

Pravo prijave za policajca imaju državljani Srbije, starosti između 18 i 24 godine, sa mimimum četvorogodišnjim srednjim obrazovanjem i prebivalištem na teritoriji Novog Pazara, Sjenice i Tutina. Kandidati moraju posedovati vozačku dozvolu za B kategoriju.

Slične uslove moraju ispunjavati i kandidati za vatrogasce-spasioce, s tim što polaznici obuke ne smeju biti mlađi od 19, a stariji od 30 godina, a trebalo bi da imaju i položen vozački ispit za upravljanje vozilima C kategorije.

Pre početka obuke, budući policajci i vatrogasci moraju proći bezbednosnu proveru, kao i zdravstveni i psiho-fizički test.

Konkurs traje 30 dana, a prijave se podnose nadležnoj policijskoj stanici.

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za prijem ukupno 900 policajca, od kojih je 549 za Beograd i 100 vatrogasaca u gradovima širom Srbije.

Izvo: radiostoplus /Foto: RAS Srbija