Lončar: Uzrok smrti porodilje iz Priboja greška zdravstenih radnika (VIDEO)

UŽICE – Uzrok smrti porodilje Biljane Slović (31) iz Priboja, koja je 1. januara ove godine u pribojskoj bolnici rodila dečaka, a zatim 3. marta preminula u Kliničkom centru je greška zdravstvenih radnika, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar prillikom posete Zdravstvenom centru Užice.

„Nije se postupalo po pravilima, po kojima je trebalo i najverovatnije će biti pokretnuti postupak. Mislim da će biti posla za sud“, izjavio je Lončar.

inistar nije precizirao protiv kojih zdravstvenih radnika će biti pokrenut postupak s obrzirom da se preminula porodilja osim u Priboju lečila i u Užicu i Beogradu.

Biljana Slović porodila se carskim rezom 1. januara, četiri dana kasnije je dobila visoku temperaturu koja ju je pratila do smrti. Iz Priboja je u Užice upućena tek 25. januara i to posle upornih molbi njene porodice prijepoljskim lekarima da preduzmu nešto. Sve vereme se žalila na bol u plućima. Zbog teškog zdravstvenog stanja Biljana je 30. januara iz Užica upućena u Klinički centar gde je 3. marta izgubila bitku za život.

Zoomue.rs/M.Vranić