NOVI PAZAR – Dosadašnji državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Meho Mahmutović preuzeo je danas dužnost v.d. direktora Opšte bolnice Novi Pazar i izrazio nadu da će opravdati ukazano poverenje i svojim radom doprineti razvoju i unapređenju te zdravstvene ustanove.

Mahmutović je rekao da je obavljujući funkciju državnog sekretara imao priliku da mnogo toga nauči, te da će pokušati da stečena znanja i iskustva primeni u Opštoj bolnici Novi Pazar.

””Čeka nas veliki posao, nadam se investicijima u ovu bolnicu. Očekujemo da zaposleni pruže maksimum jer pacijenti zaslužuju adekvatnu zdravstvenu uslugu, kao i da doktori i medicinsko osoblje imaju mogućnosti da im pruže najbolju zaštitu””, poručio je Mahmutović na konferenciji za novinare.

On je dosadašnjem direktoru Opšte bolnice Mirsadu Ðerleku poželeo uspešnu karijeru kao pomoćniku ministra za trgovinu, telekominikacije i turizam.

Ðerlek je naveo da je od oktobra 2012.godine, kada je postavljen na čelo Opšte bolnice Novi Pazar, realizovano nekoliko projekata koji su unapredili zdravstvenu zaštitu u toj ustanovi i izrazio uverenje da će njegov naslednik nastaviti da razvija zdravstveni centar.

Mahmutović je na funkciju direktora Opšte bolnice Novi Pazar postavljen na predlog ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Ministarstvo je danas saopštilo da imenovanje Mahmutovića predstavlja potvrdu opredeljenja da se zdravstveni sistem dodatno unapredi i razvija ravnomerno, kako prostorno, tako i na svim nivoima zdravstvene zaštite.

“Svojom stručnošću, izuzetnom posvećenošću radnim obavezama i bogatim profesionalnim iskustvom, Mahmutović će sigurno umeti da sprovede ono što je u ovom trenutku neophodno u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, odnosno da unapredi organizaciju rada i funkcionisanje ove zdravstvene ustanove od izuzetne važnosti za ovaj deo Srbije, ali i zdravstveni sistem Srbije u celini”, navodi Ministarstvo

(Tanjug)