JAGODINA – Narodni poslanik i pedsednik Skupštine opštine Jagodina, Dragan Marković Palma, zatražio je danas sazivanje hitne vanredne sednice vlade zbog povremenih blokada saobraćaja širom Srbije, koje traju već pet dana.

“Ovo što radi 5 – 6 opozicionih političara prevaranata, koji pozivaju građane da blokiraju saobraćajnice širom Srbije zbog cene goriva nije demokratija. To je ugrožavanje života građana Srbije, koji moraju po ovoj vrućini da čekaju u redovima”, naveo je Marković u izjavi dostavljenoj medijima.

Marković, koji je i predsednik Jedinstvene Srbije, smatra da hitnu vanrednu sednicu vlade trebalo sazvati kako bi se obezbedila sigurnost za sve građane i slobodno kretanje svih građana koje je zagarantovano Ustavom Srbije.

“Zašto bivši zaštitnik građana Saša Janković nije regaovao kada su u bivšoj vladi akcize povećavane i 100 posto, a to mu je bio opis posla, da štiti građane, pa se sad setio cene goriva. To je krajnje licemerno ponašanje opozicionih političara, koji ponovo u Srbiji prizivaju rumunski ili neki drugi sličan scenario”, naveo je Marković.

On nije iskjučio mogućnost da opozicija to radi i u saradnji sa nekim inostranim uticajem, kako bi se Srbija što je moguće više oslabila u trenucima teške borbe za najvažnija državna pitanja kao što je Kosovo i Metohija.

“Vlada Srbije je dužna da obezbedi javni red i mir i slobodu za sve građane i vlada treba da odbrani građane Srbije i državu od nekolicine neodgovornih opozicionih političara, koji imaju par posto podrške u narodu“ , naveo je Marković.