Naslovna Sport SP - Rusija 2018 Milinković-Savić: Već smo jednom isfrustrirali Brazil…

Milinković-Savić: Već smo jednom isfrustrirali Brazil…

MOSKVA – Srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić kaže da mu slika sa Novog Zelanda, kada su srpski omladinci u finalu Mundijalita savladali Brazil 2:1, daje optimizam da slično može da ponovi i u seniorskom fudbalu protiv istog protivnika na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

“Moramo da zaboravimo šta je bilo (poraz od Švajcarske 2:1 prim. aut) i okrenemo se meču života. Nemaš puno prilika da igraš protiv Brazila, igrao sam protiv njih na Novom Zelandu, ali sada je nešto drugačije, viši nivo sa iskusnijim igračima. Ipak, tada je Srbija tada uspela da isfrustrira Brazil za titulu i to mi je pozitivna slika pred novi duel”, rekao je Sergej za sajt FIFA.

A tim reprezentacije Srbije sada ima dosta igrača iz šampionske generacije sa Novog Zelanda, a uz Sergeja su Miloš Veljković, Predrag Rajković, Marko Grujić i Andrija Živković, što je prednost “orlova” smatra vezista Lacija.

Milinković-Savić ističe da petostruki svetski šampion ima mane.

“Ovaj brazilski tim ima slabosti, igram sa nekoliko Brazilaca u klubu i znam kako oni razmišljaju, svi hoće da daju gol, sa manje koncentracije na odbranu. Probaćemo da ih ugrozimo iz kontri jer napadaju sa mnogo igrača visoko. Tu imamo šansu”, naveo je on.

U čudo veruju i srpski reprezentativci Dušan Tadić i Adem Ljajić.

“Brazil je jedan od glavnih favorita celog turnira, ali fudbal zna da bude senzacionalan i nikad se ne zna šta može da se desi. Imamo kvalitetan tim i možemo da ih ugrozimo. Daćemo sve od sebe i nadam se da može čudo da se desi”, zaključio je Ljajić.

Utakmica između Srbije i Brazila igra se sutra od 20 sati na moskovskom stadionu Otkritije arena.

Exit mobile version