BEOGRAD – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u saradnji sa carinicima su na terminalu Gradina zaplenili veliku količinu neprijavljene robe vrednosti oko milion i petsto hiljada dinara.

Roba se nalazila sakrivena u kamionu u velikim crnim plastičnim kesama, a sumnja se i da povređuje pravo intelektualne svojine.

Kamion rumunskih registracionih oznaka koji je posle ponoći stigao na carinsku kontrolu, prevozio je metalne profile iz Turske ka Inđiji. Na inicijativu granične policije, izveden je iz kontrole radi detaljnog pregleda, jer je uočeno da je carinska sajla presečena pa zalepljena selotejp trakom.

Policajci su, nakon detaljne kontrole, pored uredno prijavljene robe pronašli i neprijavljenu, sakrivenu u paketima.

“U njima je pronađeno oko 1.300 torbi „luj viton“, „guči“, „hugo bos“, gotovo 90 parfema „dior“, „versaće“, „tom ford“, „lankom“ i skoro 1.000 muških, ženskih i dečjih delova odeće, za koju postoji sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine robnih marki „armani“, „filip plejn“, „polo“, najk“, „lakost“, „adidas“ i drugih. Pored toga, među robom je bilo skoro 100 pari patika „prada“ i „konvers“, 1.400 različitih baterija, 60 adaptera za mobilne telefone i preko 2.300 kaiševa za satove.” – navodi se u saopštenju carine.

54-godišnji vozač iz Rume rekao je da je krijumčarena roba njegova i da je sam presekao carinsku sajlu, koju je potom i zalepio, nakon što je među prijavljenu ubacio i pakete sa „svojom“ robom.

E.Ćorović