NIŠ – Udruženje biciklista “Karavan tim” organizovalo je danas protestnu vožnju ulicama Niša kojom je podržalo Inicijativu “Ne damo niški aerodrom” i njen zahtev da aerodrom “Konstantin Veliki” ostane u vlasništvu grada.

Vožnja pod nazivom ;”Biciklisti voze za aerodrom” počela je kod Gradske kuće, a nakon prolaska Bulevarom Nemanjića i Bulevarom Zorana Djindjića, biciklisti su uz zvižduke pištaljki i trubljenje sirena prošli pored ;Skupštine grada ispred koje se nisu zaustavljali zbog policijske zabrane.Prvobitna ideja bila je da se biciklisti na kratko zaustave ispred Skupštine grada i simbolično zazvone kako bi podsetili niške odbornike da je vreme da zakažu sednicu gradskog parlamenta i glasaju “protiv poklanjanja aerodroma”.

Svetozar Dimitrijević iz Udruženja biciklista “Karavan tim” kazao je da su biciklisti organizovali protestnu vožnju jer podržavaju ideju da aerodrom ostane vlasništvo grada Niša.

“Nišlije i gradjani Srbije ne slažu se sa odlukom Veća grada Niša da aerodrom bude poklonjen državi. Želimo da se sednica Skupštine grada održi ali da bude u interesu gradjana, a ne po nečijoj direktivi”, kazao je Dimitrijević za agenciju Beta.

Protestna vožnja završena je u spomen parku “Bubanj” gde je održan javni čas “Razgovor o slobodi” sa rediteljem filma “Priča o slobodi” Vladimirom Djordjevićem.

(Beta)