Novi Pazar Na sastanku sa pomoćnicom ministra prosvete zadužene za predškolsko i osnovno obrazovanje Vesnom Nedeljković, gradonačelnik je razgovarao o izazovima sa kojim se susreće osnovno obrazovanje u Novom Pazaru i načinima kako da se prevaziđu.

„Imamo dosta pozitivnih vesti. Pomoćnica Vesna Nedeljković nas je obavestila da će biti izgrađen novi vrtić. U narednom periodu tražimo lokaciju za izgradnju osnovne škole“ rekao je gradonačelnik Biševac.

On je istakao da je najveći problem s kojim se susreće osnovno obrazovanje u Novom Pazaru nedostatak prostora.
„Osnovna škola Vuk Karadžić je jedna od najopterećenijih. Tražimo parcelu u blizini, imamo obećanje od ministarstva da kada budemo imali adekvatan prostor, možemo početi sa izgradnjom.“, rekao je gradonačelnik.

Govoreći o Novom Pazaru, pomoćnica Nedeljković je istakla da uvek nosi lepu emociju i lep utisak. Uz pozdrave od ministra ona je prenela da je vrlo izvesna izgradnja objekta vrtića i pomoć oko izgradnje osnovne škole.

„Mi se obično susrećemo sa problemom manjaka učenika, a u Novom Pazaru suprotno. Obaveza nas u prosveti je da sva deca imaju iste uslove i istu dostupnost obrazovanja.“ , istakla je Vesna Nedeljković.

Nakon razgovora u Gradskoj upravi, pomoćnica Vesna Nedeljković se sastala sa aktivom direktora osnovnih škola. Teme ovog sastanka bile su završni ispit 2018, elektronski udžbenici u nastavi i novine u nastavnim planovima za prvi i peti razred.

„Naš cilj je da Pazar u većoj meri bude uključen u E dnevnik i elektronske udžbenike za prvi i peti razred.“, istakla je Nedeljković.

Govoreći o pripremi polaganja male mature, pomoćnica je rekla da je obavljen razgovor sa direktorima budući da su oni odgovorni za regularnost.

Tim povodom je rekla: „Svako dete i u Novom Pazaru i u Srbiji mora polagati pod istim uslovima. Dete kome su odrasli dozvolili da prepisuje ne sme biti u prednosti nad onima koji sve rade pošteno. Moram da pohvalim grad Novi Pazar za promociju dobrih vrednosti, budući da lokalna samouprava nagrađuje najbolje djake i predstavlja ih na bilbordima .“