BEOGRAD, SUBOTICA – Jaka kiša i pljuskovi pogodili su danas više delova Srbije izazivajući bujice i probleme u saobraćaju, a pod vodom su bile neko vreme i pojedine saobraćajnice u Beogradu.

Olujno nevreme uz snažan vetar i veliku količinu padavina pogodilo je Suboticu oko 18.00 casova, a kako javljaju mediji, u tom gradu veliki broj ulica je poplavljen, saobraćaj je usporen, a izvaljena su i mnoga stabla, a jedna osoba je lakše povređena.

Olujno nevreme je trajalo desetak minuta.

Podvožnjak kod železnicke stanice u Subotici je bio gotovo sat vremena blokiran zbog preopterecenih kanalizacionih odvoda, a policijska patrola dežura sa obe strane puta.

Prema informacijama, jedna osoba iz naselja Gabrić je lakše povredena prilikom pada stabla na vozilo u pokretu.

U velikom broju ulica stabla su izvaljena, a grane polomljene, a u Banijskoj ulici jedno drvo je blokiralo put, dok je jedno stablo uništilo parkirani autobil, kažu u policijskoj upravi Subotice.

Najveca materijalna šteta do sada je zabeležena na krovu zgrade Ekonomskog fakulteta i Studentskog centra, odakle je odleteo deo krovne konstrukcije.

Kiša i dalje povremeno snažno pada, a saobracaj je usporen.

I saobraćaj na Ibarskoj magistrali kod Stepojevca je gotovo blokiran zbog bujice koja je večeras od puta napravila jezero, navode mediji.

Saobraćaj je bio potpuno blokiran oko 18 i 30, a sada se odvija veoma otežano, na momente od vode može da se prođe, a na momente ne.

Kiša koja danas u prekidima pada ceo dan napravila je veliki problem, a ta saobraćajnica je kod ovog naselja u blizini Beograda zatvorena.

Reka Vrbovica napravila je velike probleme žiteljima u selima Vrbovno i Konatice kod Stepojevca.

Prema navodima medija, spasilačke ekipe su sa čamcima hitno upućene na poplavljeno područje.

Pored toga što je voda potopila puteve, meštani u Konaticama su se peli na kuće kako bi se sklonili od vodene stihije koja je nadirala.

Bujica je u tom mestu odnela nekoliko automobila, te su ljudi bili prinuđeni zajedno sa decom beže iz vozila od nadolazeće vode.

Neka mesta, kako se navodi, u okolini Stepojevca ostala su bez električne energije.

Kiša je izazvala i izlivanje vode u Bariču, a prenose da je Barička reka poplavila 20 domaćinstava.

Saobraćaj se i u Beogradu odvijao otežano zbog kiše i vetra posebno na autoputu u oba smera, i to od Bežanijske kose do Dušanovca, kao i na Brankovom mostu i ulicama Kneza Miloša i Nemanjinoj, a problema je bilo i na drugim saobraćajnicama.

Neko vreme deo Radničke ulice bio je pod vodom, kao i Autokomanda.

Obilne padavine zadesile su i Novi Sad i izavale probleme, a nadležne službe su na terenu.