Policija je jutros samo upozoravala one koji su odbili da uklone vozilo da će naknadno biti procesuirani za načinjen prekršaj

Protesti zbog cene goriva već danima blokiraju saobraćaj u Srbiji, a od danas su na snazi nova pravila i upozorenja za demonstrante, saznaje Telegraf.rs

Policijski službenici upozoravali su jutros vozače koji su blokirali saobraćajnice na posledice do kojih njihovi potezi mogu da dovedu, od kojih su najozbiljnije opasnost od saobraćajnih nesreća i lančanog sudara, kao i moguće kazne za nepropisno parkiranje.

Saobraćajna policija je od jutros tražila od demonstranata da uklone vozila koja su preprečila put, a da je neko odbio, čekala bi ga ozbiljna kazna. Osim novčane kazne od 20.000 do 40.000 dinara, one koji se ogluše o naredbu očekuje i zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje 3 meseca i 6 kaznenih poena.

Policija je jutros samo upozoravala one koji odbiju da uklone vozilo da će naknadno biti procesuirani za načinjen prekršaj. Ako protestanti misle da su se “izvukli” skidanjem tablica sa vozila – nisu, jer će policijski službenici naći njihovu registraciju na registarskoj nalepnici.