KOSJERIĆ-Malinari su u Prijepolju uklonili blokadu, ali to ne znači da su protesti prestali. Danas su negodovali malinari iz Kosjerića.

I dok se čekaju sutrašnji razgovori sa resornim ministrom Branislavom Nedimovićem, otvara se pitanje šta malinari mogu da postignu, ukoliko se ne razgovara o otkupnim cenama, što je i bio povod za proteste?

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović razgovoraće u četvrtak samo sa proizvođačima maline iz Udruženja „Limska dolina“ iz Prijepolja i Priboja koji su nezadovoljni cenom blokirali magistralni put prema Crnoj Gori, ali ne i s malinarima iz drugih udruženja, rekli su agenciji Beta u tom ministarstvu.

Objašnjenje za to je što, kako tvrde u ministarstvo, imaju korektnu komunikaciju sa Asocijacijom malinara Srbije koji nisu učestvovali u blokadi magistralnog puta.

Ministar poljoprivrede zahvalio je malinarima što su prekinuli protest kod Prijepolja i najavio da će u četvrtak sa njima razgovarati o proizvodnji maline,ali ne i o otkupnoj ceni roda ,pošto nju određuje tržište.

Malinari iz Kosjerića ga pitaju, komentarišući tu izjavu, gde je bio od prošle berbe do danas. Podsećaju da su i za to vreme tražili sastanke, a da sada kad berba počinje hoće da pričaju. Pojedini dodaju da je to samo kupovina vremena, da bi se malinari sklonili s puta i da je to – obećanje ludom radovanje.

Malinari iz Kosjerića kažu da sve ispod 180 dinara znači da rade džabe – da rade za proizvođače hemije, za proizvođače đubriva i hladanjačare.