BEOGRAD – Pokret “Protiv diktature” osudio je danas izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su “protesti u Srbiji dobrodošli, dok se ne krši zakon”, navodeći da to nije tačno, jer se protiv njihovih članova i dalje vode sudski sporovi zbog protesta.

Pokret je podsetio da su protiv pojedinih njihovih članova podignute optužnice za organizovanje protesta posle pobede Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima.

“Sve uvrede i laži koje su dolazile od Vas i Vama bliskih, ne govore o tome da su protesti slobodni i dobrodošli. Naprotiv, Vaše izjave stvaraju duboke podele, ruše stabilnost u zemlji, one pozivaju na linč, ugrožavaju bezbednost učesnika, šire strah i daju legitimitet svakom ko se usudi da napadne učesnike tih protesta”, naveli su u saopštenju.

Taj pokret dodao je da Vučić svojom izjavom da “iza tih gradjanskih protesta stoje političke stranke”, pokušava da gradjanski bunt uguši i proglasi nebitnim”.

Predsednik Srbije izjavio je ranije danas da je svako ko želi da protestuje dobrodošao, samo da ne krši zakon.

On je posle obilaska Vojne gimnazije ocenio da je protest zbog visokih cena goriva politički organizovan i da na to pozivaju opozicioni lideri.

 

Izvor: Beta