Novi Pazar – Šerif Gurdijeljac osvajač je IBF titule internacionalnog prvaka sveta u superpero kategoriji. U njegovu čast organizovan je prijem čiji je domaćin gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. Gurdijeljac jedo titule šampiona došao pošto je posle 12 rundi savladao nemačkog borca Atilu Kajabašija u borbi održanoj tokom vikenda u Novom Pazaru. O najvećem uspehu u karijeri, Gurdijeljac je rekao:

“Isplatio se višemesečni izuzetno naporan rad. Protivnik je bio izuzetan. Zadovoljstvo ovim uspehom je naravno ogromno. Šro se mene tiče, ovo je bio meč karijere a o daljim planovima još uvek ne mogu da govorim”.

Gradonačelnik Nihat Biševac istakao je da ne treba zaboraviti kako su ulaganja i napori do uspeha poput ovog koji je postigao Šerif Gurdijeljac ogromni, a da se uz mnogo rada u vrhunskom sportu opstaje kada je želja za postizanjem rezultata jača od svega ostalog. Zasluge na tom putu u ovom slučaju idu I prema menažeru Alminu Kuču.

“Mnogo je zaista potrebno za ovakav rezultat, a ljubitelji sporta, u ovom slučaju boksa, nekada toga nisu svesni. Šeka nastavlja tradiciju novopazarskog boksa, koji je iznedrio mnoge amaterske ali i profesionalne prvake”, kazao je gradonačelnik Biševac, istakavši da je sa šampionom Šerifom Gurdijeljcem razgovarao i o ambicijama sportiste u cilju osvajanja evropskog pojasa.

“Niz uspeha Gurdijeljca je početak jedne blistave karijere, jer će šampion u ringu tek imati šta da kaže. Pored završne borbe, ljubitelji boksa imali su priliku da u uživaju i u veličanstvenim mečevima drugih aktera, a naš grad je sjajnim povodom ponovo promovisan kao domaćin”, zaključio je gradonačelnik Nihat Biševac.

Šerifu Gurdijeljcu je poslednji uspeh pred domaćom publikom deseta uzastopna pobeda na profi ringu, do koje je stigao jednoglasnom odlukom sudija (115:113, 118:110, 115:113).