SARAJEVO – Predstavnici Opštine Novi Grad, članovi porodica, rodbina i prijatelji poginulih boraca Armije RBiH, obišli su mezaristane, a centralna manifestacija održana je na šehidskom mezarju u Buča Potoku.

“Dan šehida i poginulih boraca u Opštini Novi Grad Sarajevo obeležen je odavanjem počasti najhrabrijim sinovima naše domovine, koji u temelje slobodne i nezavisne države Bosne i Hercegovine ugradiše svoje živote i druženjem sa njihovim porodicama”, navodi se u saopštenju Opštine Novi Grad Sarajevo.

Ovim povodom u zgradi Opštine Novi Grad, i ove je godine upriličen prijem za 30 porodica šehida i poginulih boraca Novog Grada, kojima je uručena i skromna novčana pomoć. Hedije su uručili Tajib Delalić, pomoćnik načelnika Opštine Novi Grad za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo i predsednica Udruženja organizacije porodica šehida i poginulih boraca Opštine Novi Grad Emina Viteškić.

“Ovo je već tradicionalno druženje sa šehidskim porodicama. To je jedan znak pažnje Opštine Novi Grad prema porodicama, koje su dale svoje sinove i kćeri za slobodu države Bosne i Hercegovine. To je nešto najmanje što možemo uraditi za te porodice. Stoga nastojimo da se porodice okupe i da im se ukaže pažnja koju zaslužuju oni, i oni koji su dali najviše za ovu državu“, rekao je Delalić.

E.Ć. /radiosarajevo