Iako je prošlo više od dva meseca, sarajevska policija još nije ušla u trag Edinu Fazliću, nasilniku iz Priboja koji je naneo teške tjelesne povrede uposlenicima u JP Ceste FBiH, Draganu Treboviću i Edinu Skenderagiću.

Za Fazlićem, kojem se na teret stavlja pokušaj ubistva i nanošenje teške telesne povrede, potraga je raspisana nedugo nakon što je 2. aprila izazvao tuču u pomenutom preduzeću u koje je došao da “obavi razgovor” sa Trebovićem, bivšim izvršnim direktorom finasija, a sada konsultantom u ovom preduzeću.

Prepirka između dvojice muškaraca je prerasla u fizički obračun kada je Fazlić nasrnuo na Trebovića. U sve se umešao i Skenderagić, koji je pokušao da spreči dalju svađu i tuču.

Međutim, Fazlić je posegnuo za nožem te Skenderagiću naneo više ubodnih rana. Skenderagić je odmah prebačen i zadržan na lečenju u Opštoj bolnici “Prim. Dr. Abdulah Nakaš”, dok je Trebović zbog teških povreda smešten na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju KCUS-a.

Fazlić se dao u beg i do danas nije uhapšen. Policija je privodila njegovog brata Kenana Fazlića, za kojeg je utvrđeno da nije učestvovao u tuči, već je došao sa bratom do zgrade JP Ceste FBiH, gdje ga je i čekao.

Nakon saslušanja u policiji i Tužilaštvu KS on je pušten na slobodu.

Indeksonline.rs/faktor.ba