ŠABAC – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević potvrdio je danas da je smenio rektora Univerziteta u Kragujevcu Nebojšu Arsenijevića.

“Razlog za smenu jeste neponištavanje doktorske diplome sina rektora koji je upisao doktorske studije dok još nije završio osnovne. Znači, to je presedan i to nema veze sa ostalim tipovima provere doktorata koji se rade”, rekao je Šarčević novinarima u Šapcu.

Šarčević, koji je danas s ministrom prosvete i kulture Republike Srpske Danetom Maleševićem obišao obnovljenu Srednju medicinsku školu “Andre Jovanović” u Šapcu, ranije je rekao da nalogom za smenu rektora Univerziteta u Kragujevcu nije ugrozio autonomiju univerziteta i da je imao pravo da reaguje po osnovu nepoštavanja odluke prosvetne inspekcije.

Kako su prenele “Novosti” u današnjem izdanju, Savet Univerziteta u Kragujevcu u dva navrata nije postupio po nalogu inspekcije, koja je utvrdila da je bilo nepravilnosti pri upisu rektorovog sina Aleksandra Arsenijevića na doktorske studije Medicinskog fakulteta.