NIŽNJI NOVGOROD – Selektor fudbalske reprezentacije Kostarike Oskar Tabarez, uprkos pretnji smrću posle poraza od Srbije (1:0) i Brazila (2:0) na Mundijalu u Rusiji, poručio je da se ne plaši da se vrati u zemlju i da ima veliku želju da ostane na toj funkciji.

Tabarez se našao na udaru kritika, čak i pretnji na internetu, ali su u njegovu odbranu stali i igrači Brajan Ruiz i Selso Borhes.

“Nijednog trenutka nisam pomislio da odem. Idem napred, ne znam šta će se desiti, ali imam želju da nastavim. Hrabrost je biti selektor Kostarike”, rekao je Ramirez, a prenosi lokalni “La Nacion”.

Ramirez je dodao da se ekipa ponaša odlično prema njemu i da postoji uzajamno poštovanje.

“Poraz od Srbije izazvao je neosnovanu buku”, kaže Ramirez, dodavši da su okolnosti bile takve da su išle u korist izabranika Mladena Krstajića, pre svega gol iz slobodnog udarca Aleksandra Kolarova.

Prema njegovim rečima potpuno je smiren, iako u zemlji postoje mnogi koji ga kritikuju, pa čak i prete.

“Umoran sam od toga. Kada završim prvenstvo biću potpuno miran. Svestan sam da sam uradio dobar posao, ali rezultati nisu ispratili to. To su druge stvari”, zaključio je iskusni stručnjak.

Kostarika sutra završava Mundijal utakmicom protiv Švajcarske u Kalinjingradu od 20 sati, dok u istom terminu, takođe E grupe, počinje odlučujući duel za osminu finala između Srbije i Brazila.

 

Foto: MELISSA FERNÁNDEZ