BEOGRAD – Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ocenio je danas da su argumenti za ponavljanje postupka za ubistvo premijera Srbije Zorana Djindjića 2003. godine “toliko jaki”, da se ponovno sudjenje ne može izbeći.

Šešelj je ispred požarevačkog zatvora Zabela, uoči posete Zvezdanu Jovanoviću, osudjenom za ubistvo Djindjića na 40 godina, kazao da će argumente navesti “kada započne taj posao”.

“Očekujem da dobijem neke informacije od Jovanovića i da mi potpiše punomoć da se priključim njegovom pravnom timu i da zajedno s njegovim advokatom preduzimam mere da se izborimo za obnovu postupka”, kazao je lider radikala.

Šešelj je dodao da “se mesecima borio za pravo” da u zatvoru poseti Jovanovića i Milorada Ulemeka Legiju koji je takodje osudjen na 40 godina zatvora zbog ubistva Zorana Djindjića.

“Nikad niko nije rekao da ne mogu da ih posetim, nego su stalno odugovlačili”, kazao je Šešelj navodeći da je u vezi s posetom Zabeli slao dopise Ministarstvu pravde, sudskom veću i upravi tog zatvora.

 

Izvor: Beta