BEOGRAD – Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas, prilikom posete Zvezdanu Jovanoviću u zatvoru u Zabeli, da očekuje punomoćje za obnavljanje postupka u kome je Jovanović osudjen na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Djindjića.

“Očekujem da dobijem neke informacije, da mi potpiše punomoćje, da se priključim njegovom pravnom timu. Da zajedno sa njegovim advokatom preduzimam mere da se izborimo za obnovu postupka”, rekao je Šešelj.

Zvezdan Jovanović je kao pripadnik nekadašnje Jedinice za specijalne operacije Resora državne bezbednosti zajedno sa Miloradom Ulemekom Legijom osudjen zbog ubistva premijera Srbije Zorana Djindjića 2003. godine.

Šešelj je kazao da je ta saradnja pokrenuta na inicijativu Jovanovića i Ulemeka, ali da se za pravo da dodje u zatvorsku posetu “bori već mesecima”, ne zbog zabrana, već zbog odugovlačenja nadležnih institucija.

Rekao je i da očekuje obnavljanje postupka vodjenih protiv bivših pripadnika Jedinice za specijalne operacije.

“Mislim da su argumenti toliko jaki da se ponavljanje postupka ne može izbeći”, kazao je Šešelj.

Vojislav Šešelj je juče u Zabeli takodje posetio i Milorada Ulemeka Legiju, kada je izjavio da je spreman da preuzme na sebe obnovu postupka u kome su pripadnici nekadašnje Jedinice za specijalne operacije Resora državne bezbednosti i Zvezdan Jovanović osudjeni na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Srbije Zorana Djindjića 2003.

 

Izvor: Beta