KOSOVSKA MITROVICA – Srpska lista pozvala je danas zvaničnike Evropske unije da javno objasne izjavu šefice Kancelarije EU na Kosovu i Metohiji Natalije Apostolove da etnički motivisani napadi na kosovske Srbe “počinju da izgledaju kao milo za drago”.

Navodeći da je od 1. maja na Kosovu i Metohiji zabeleženo više od 20 napada na Srbe i njihovu imovinu a da je sinoćnji napad na školu u Suvom Dolu kod Lipljana treći u kome su direktne žrtve deca srpske nacionalnosti, Srpska je izrazila “zgražavanje” izjavom predstavnice EU uz ocenu da je “relativizacija zločina najbolji put njegovog ponavljanja”.

Dodaje se da su poslanici Srpske liste juče pokušali da se sastanu sa ambasadorima Kvinte u Prištini kako bi zatražili odlučnu reakciju povodom poslednjih napada na Srbe ali da se ambasadori nisu pojavili.

Šefica Kancelarije EU na Kosovu i Metohiji Natalija Apostolova ;izjavila je za briselski portal Euraktiv da su etnički incidenti na tom prostoru proteklih meseci “zabrinjavajući” i da počinju da izgledaju kao “milo za drago”.

 

Izvor: Beta