PRIŠTINA – Povodom smrti predsednika Fudbalskog saveza Kosova Fadilja Vokrija, predsednik Kosova Hašim Tači je nedelju, 10. jun proglasio danom žalosti.”Čitava nacija je s velikim bolom i dubokom tugom primila vest o preranoj smrti Fadilja Vokrija, najsjajnijoj zvezdi našeg sporta i šire. Saučešće porodici, prijateljima i navijačima. Počivaj u miru, kapitenu”, napisao je Tači na svom Fejsbuk nalogu.

Na vest o smrti Fadilja Vokrija reagovao je i predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji.

“Doživotno legenda. Doživotno zahvalni tvom delu i ponašanju. Danas su naš fudbal, naš sport i naša država izgubili mnogo. Nedostajaćeš nam, legendo”, napisao je Veselji na svom Fejsbuk nalogu.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je rekao da se oseća veoma tužnim zbog prerane smrti Fadilja Vokrija. On ga je nazvaonosiocem velikih motivacija i pobednikom u svim bitkama.

“Tužna je vest o ranoj smrti legende fudbala Kosova Fadilja Vokrija, koji je čitavog života izgarao da bi dao ime svojoj domovini koju je toliko voleo i kojoj je ostao veran do poslednjeg daha. On je bio nadahnuće mnogim generacijama sportista na Kosovu i fudbalska ikona, ne samo na Kosovu, još iz 80-tih godina, krunišući sveučlanjenjem Kosova u UEFA i FIFA”, napisao je Haradinaj na svom Fejsbuk nalogu.

Saučešća povodom smrti Fadilja Vokrija izrazile su i mnogobrojne ličnosti iz društvenog, političkog i kulturnog života Kosova, kao i predstavnici diplomatskog kora.

Vokri je umro jutros kako se pretpostavlja od srčanog udara.

(Beta)