BEOGRAD – U Višem sudu u Beogradu sutra treba da počne suđenje Jovici Zindoviću (39) iz Pljevalja, kojom se tereti za nedozvoljeno držanje oružja, trgovinu narkoticima i falsifikovanje isprave.

Crna Gora, inače, traži njegovo izručenje zbog izdržavanja kazne zatvora od 15 godina na koju je osuđen zbog ubistva, ali će do izručenja doći tek po okončanju ovog postupka pred beogradskim sudom.

Suđenje će, kako je najavljeno iz suda, biti održano u Specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu.

Mediji su nakon hapšenja preneli da je Zindović bivši zet i saradnik Pljevljaka Darka Šarića kome se u Beogradu sudi za trgovinu kokainom.

Pored Zindovića, koji je uhapšen 2017. godine u Beogradu po Interpolovoj poternici Crne Gore, na optuženičkoj klupi naći će se i Vojislav Marsenović.

Zindović se optužnicom tereti za krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nezakonita proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekslozivinih materija kao i falsifikovanje isprava.

Marsenoviću se na teret stavlja krivično delo nezakonita proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekslozivinih materija.

Zindović je u julu prošle godine uhapšen u Beogradu po Interpolovoj poternici Crne Gore koja traži njegovo izručenje zbog odsluženja zatvorske kazne od 15 godina zatvora za ubistvo Luke Popovića 2013. godine u hotelu “Enigma” na Žabljaku.

On je, prema pisanju medija, pobegao 7. oktobra 2015. godine iz porodične kuće u Mojkovcu, prilikom posete koju su mu odobrili nadležni iz crnogorskog Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.

Međutim zbog novih dela izvršenih u Srbiji, njegovo izručenje Crnoj Gori će sačekati okončanje postupka pred beogradskim pravosudnim organima.

Kada je uhapšen mediji su javili da je kod njega nađen arsenal oružja i pola kilograma kokaina: automatska puška, hekler sa prigušivačem, tri pištolja, pet pancira, 82.000 evra i 500 grama kokaina.