Tutin – U Tutinu je otvorena kancelarija Regionalne razvojne agencije SEDA koja je u Novom Pazaru osnovana 2002 godine kao Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, a 2009 godine uz pomoć Delegacije EU i Vlade Švajcarske preko Programa razvoja opština u jugozapadnoj Srbiji, transformisana u Regionalnu razvojnu agenciju.

Osnivači Agencije su Grad Novi Pazar, opštine Tutin i Sjenica, Regionalna privredna komora Kraljevo, NVO „Gradjanski forum“, Direkcija za izgradnju grada Novog Pazara, privatizovana kompanija „Vojin Popović“ iz Novog Pazara i Zemljoradnička zadruga Tutin.
Otvaranje ove kancelarije će olakšati tutinskim privrednicima a prema rečima predsednika opštine Tutin Kenana Hota oni su svoju spremnost pokazali današnjim otvaranjem ove kancelarije.
“Verujem da će ova kancelarija da izraste u jedan veliki projekat u budućnosti.
Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da je grad Novi Pazar dao podršku otvaranju ove kancelarije jer ni jedna opština nema kapaciteta da bi aplicirala za projekte kod ministarstava i inostranih donatora.

“Ovo je prilika da opština Tutin bude konkurentnija kod donatora” rekao je Biševac.

Direktor SEDA-e Samir Kačapor rekao je da je otvaranje kancelarije posledica nastojanja da se u narednom periodu više pažnje posvijeti opstini Tutin kad je u pitanju realizacija razlichitih razvojnih projekata, da se podstakne razvoj malih i srednjih preuzeća, te da se unaprijedi rad Agencije SEDA, odnosno da se poboljša komunikacija sa privrednicima kao i same usluge na lokalu.

“Mi smo se na prethodnoj skupštini naše razvojne agencije dogovorili da Tutin dobije posebnu pažnju jer smo svjedoci da je mnogo manje projekata realizovano u proteklom periodu kada je u pitanju ova opština. Mi želimo to da preokrenemo i da situaciju poboljšamo”, kaže direktor Agencije SEDA, Samir Kačapor.

Otvaranju kancelarije prisustvovao je i predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović.