Užice – JKP „Gradska toplana“ rekonstruiše toplovod u Ulici Vukole Dabića od raskrsnice sa Obilićevom ka Omladinskoj. Rekonstrukcija se izvodi u dve faze: do raskrsnice sa Petra Ćelovića i od raskrsnice sa Petra Ćelovića do objekta na broju 21 pre hotela Zlatibor. Za vreme izvođenja radova Ulica Vukole Dabića je zatvorena za saobraćaj motornih vozila, takođe, po fazama.

Direktor JP „Gradska toplana“ Zoran Šibalić je rekao da je planom i programom za 2018. godinu predviđeno 55 miliona dinara investicija u koje ulazi remont kotlova u bloku Zlatibor i Lipa kao i zamena toplovoda u dužini od 1200 metara.

„Jedna od deonica predviđenih planom za rekonstrukciju je i u Ulici Vukole Dabića gde menjamo oko 300 metara toplovoda, a nakon toga radićemo na kotlarnici u Jug Bogdanovoj ulici čije je zatvaranje u planu, zbog nemogućnosti konverzije na gas, zatim prelazimo na izgradnju toplovoda u Sevojnu u dužini od oko 450 metara i konverziju kotlarnice na Rosuljama gde je pri kraju građevinski deo radova, preostaje još mašinski deo“, rekao je Šibalić.

Nakon završetka radova na toplovodu, JKP „Niskogradnja“ pristupiće rekonstrukciji kolovoza, u dužini oko 200 metara.

„Uz kompletnu zamenu asfaltnog zastora u ulici, postavljanje novih ivičnjaka i sređivanje trotoara zbog učestalih problema sa kišnom kanalizacijom u ovoj ulici radiće se i dodatni slivnici i šahte“, rekao je Nikola Maksimović direktor JP „Užice razvoj“ i dodao da je u sklopu rekonstrukcije planirana i zamena postojećeg potpornog zida na koji se ulica naslanja, kao i zamena horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije.

Vrednost građevinskog dela radova je oko tri miliona dinara, a predviđeni rok za završetak je pedeset dana, navodi se na sajtu grada Užica.

indeksinline.rs, ZoomUe.rs, M.Vranić