Zbog sumnje da je učestvovao u proneveri oko 1,3 miliona dinara iz kase Opštine Palilula, kako kažu u Ministarstvu unutrašnjih poslova, uhapšen je zamenik predsednika Opštine i poverenik Opštinskog odbora SNS Palilula Nikola Božić. Pored njega, dodaju, uhapšen je i opštinski većnik u Paliluli i vlasnik MM tursa Milan Andrejić, kao i vlasnik Prva konsaltinga.

Sumnja se, navode u MUP-u, da se Božić tokom 2013. i 2014. godine, kao službenik Opštine Palilula u Nišu, u okviru projekta prekogranične saradnje sa Bugarskom Living green “nije starao o realizaciji ugovora” zaključenim između Gradske opštine Palilula i turističke agencije MM turs, čiji je stvarni vlasnik opštinski većnik Andrejić.

Pored toga, sumnjiči se i “da se nije starao” o realizaciji ugovora zaključenim sa Agencijom za konsalting Prva konsalting.

Božiću se stavlja na teret zloupotreba službenog položaja, jer je omogućio da se u celosti konsalting preduzeću Prva konsalting i turističkoj organizaciji MM turs isplati 662.900 dinara po osnovu zaključenih ugovora i ispostavljenih faktura, iako ugovorene obaveze nisu bile ispunjene u celosti – navode u MUP-u.

Inače, Božić je pre tačno godinu dana uhapšen, zbog sumnje da je na istom tom međugraničnom projektu Evropske unije, zajedno sa tadašnjim predsednikom Opštine Bobanom Džunićem proneverio oko 3 miliona dinara na ime promotivnog materijala za jedan od projekta, koji nikada nije izrađen i isporučen.

Ni protiv njega, ni protiv Džunića do danas nisu podignute optužnice.

 

Izvor: Južne vesti