NOVI PAZAR – Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) je sa 53 miliona dinara podržala aktivne mere zapošljavanja u Novom Pazaru, te su posao dobile 304 osobe, dok će realizacijom mera Lokalnog akcionog plana posao dobiti još 100 ljudi.

Za zapošljavanje 56 ljudi iz kategorije teže zapošljivih subvencije ukupne vrednosti 11,9 miliona dinara dobilo je 50 poslodavaca dok je sa 13,3 miliona NSZ podržala pokretanje sopstvenog biznisa 76 Novopazaraca.

U program stručne prakse uključene su 172 osobe, a one će praksu obavljati kod 50 poslodavaca. Za tu meru zapošljavanja izdvojeno je 28 miliona dinara.

Direktor NSZ Zoran Martinović izjavio je da će do kraja godine biti podržane dodatne mere zapošljavanja u Novom Pazaru, kao u svim filijalama NSZ širom Srbije.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac naveo je da ;”u našem gradu nije bilo stranih investitora i zato je naš cilj podrška domaćim privrednicima i zahvaljujem im se na tome što su odlučili da zaposle nove radnike”.

Nakon svečanosti potpisan je ugovor gradske uprave i NSZ o realizaciji mera iz Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2018. godinu. Dve strane su za sprovodjenje tog plana obezbedile po 10 miliona dinara, za zapošljavanje 100 osoba.

 

Izvor: Beta /Foto: Tanjug