ALIBUNAR – Odbornik Srpske napredne stranke u Skupštini opštine Alibunar nestao je u nedelju i to je prijavljeno policiji, izjavio je za Vojvodjanski istraživačko-analitički centar (VOICE) predsednik opštine Alibunar Predrag Belić.Belić je ujedno demantovao da je isključen iz Srpske napredne stranke i da je osnovao grupu gradjana i poveo sa sobom odbornike s kojima pokušava da napravi većinu.

â??Reč je o odborniku iz mesta Lokve u našoj opštini. Ja sam prijavio nestanak pošto me je porodica obavestila o tome. Dalje informacije dobija porodica, ja na to nemam pravo i zaista ne znam detalje. Uradio sam ono što je moje, a nadležni treba da rade svoj posao. Kako mi je rečeno, preduzeli su sve mere. Njega nema od nedelje od pola šest. Njegov sin nam je to javio, došli smo tamo i čuli da su ga odveli neki ljudi za Beograd, ali zaista nemam dalja saznanjaâ??, rekao je Belić za VOICE (www.voice.org.rs).

On nije mogao da potvrdi i nezvanične informacije da su četiri ili pet odbornika iz Alibunara odvedena u mesto Banatski Karlovac u kojem inače ne žive kako na njih ne bi bilo pritisaka pred sutrašnju sednicu alibunarske skupštine, na kojoj bi trebalo da se vidi da li Belić i dalje ima podršku.

Belić je demantovao informaciju da je isključen iz Srpske napredne stranke i da je osnovao grupu gradjana i poveo sa sobom odbornike s kojima pokušava da napravi većinu.

I dalje sam član stranke. Nismo oformili grupu gradjana, to su neke podmetačine. Bio sam pod negativnom medijskom kampanjom i to nije prijatno stranci, ali stranka će da proceni koliko je to bilo merodavno a koliko nijeâ??, kazao je Belić.

Komentarišući mogućnost da je do nestanka odbornika iz Lokava došlo zbog sutrašnje sednice skupštine, odnosno pokušaja da se Beliću uskrati poverenje većine odbornika, on je rekao da â??možda neko pokušava da poremetiâ??, ali da očekuje većinu.

VOICE navodi da su u Alibunaru 29. maja boravili članovi Glavnog odbora SNS-a, medju kojima je bio i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Opštinski odbor je na Fejsbuku izrazio â??neizmernu zahvalnost najvišem rukovodstvu Srpske napredne stranke na bezrervnoj podršci i brizi za svaki odbor i svakog članaâ??.

Prema informacijama VOICE-a Predrag Belić nije prisustvovao tom skupu, a od tada se spekuliše da nije više član SNS-a.

Kako je VOICE ranije pisao, Belić je 18. decembra prošle godine bio uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i prema navodima MUP-a oštetio budžet Srbije, Vojvodine i lokalne samouprave za 247.295.928 dinara, ali se krajem januara vratio na tu funkciju.

MUP je, nakon Belićevog privodjenja, saopštio da je on 2015. godine u svojstvu odgovornog lica Opštine propustio da donese odluku o raspisivanju javnog oglasa o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, čime je, kako je navedeno, onemogućio realizaciju godišnjeg programa zaštite, uredjenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta.

VOICE je ranije izvestio i o enormno visokim zaduženjima opštine zarad realizacije projekta sanacije ulične rasvete nakon koje su alibunarska naselja ostala u polumraku.

(Beta)