Naslovna Sport Atletika Bibić novom ličnim rekordom do šetog mesta na svetu

Bibić novom ličnim rekordom do šetog mesta na svetu

Prvenstvo sveta za juniore/ke održava se u Finskom gradu Tampereu. Trećeg dana takmičenja na borilište od naših predstavnika prvi je izašao Boško Kijanović, koji je trčao u drugoj od tri polufinalne trke na 400m. On je samo dan ranije izborio svoje mesto u polufinalu novim ličnim rekordom (47.42s), dok je danas trčao 48.15s i zauzeo osmo mesto u grupi, a 23.mesto u ukupnom plasmanu.

Na zaletište skoka uvis izašao je još jedan naš atletičar, Jasmin Halili. Norma za finale iznosila je 2.17m, dok je Jasmin preskočio 2.15m i uspeo da se nađe među 12 najboljih juniorskih skakača na svetu. Finale u ovoj disciplini na programu je u subotu od 09.40h, po našem vremenu.

Hrabro i borbeno, trčao je Elzan Bibić u finalnoj trci na 1500m. On je trku završio na šestom mestu novim ličnim rekordom od 3:44,65. Tokom cele trke Bibić se nalazio među prvih pet takmičara, poslednjih 600m on je ubrzao i našao se čak na drugoj poziciji, međutim nije uspeo da ostane na tom mestu do kraja. Njega očekuje još jedna finalna trka na 5000m, koja će se održati u subotu 14.jula u 14.20h.

Ass.org.rs
Exit mobile version