JOHANESBURG – Zemunac Darko Kulić, dobro poznat našoj policiji, izrešetan u utorak u predgrađu Johanesburga. Nepoznati napadači u Kulićev automobil ispalili oko 30 metaka iz automatskog oružja.

BRUTALNI obračuni među srpskim kriminalnim klanovima u Južnoafričkoj Republici (JAR) nastavljeni su i u utorak kada je oko 14 sati ubijen Zemunac Darko Kulić.

On je likvidiran u Randburgu, predgrađu Johanesburga, a u oružanom napadu teško su povređeni njegova supruga i još jedan državljanin Srbije, čije ime nije saopšteno.Prema izveštajima tamošnjih medija, na automobil Kulića, džip BMV, iz vozila u pokretu ispaljeno je više od 30 metaka iz automatskog oružja. On je preminuo na licu mesta, dok su dvoje teško ranjenih saputnika prevezeni u bolnicu, gde se lekari bore za njihove živote.

Kao i kod likvidacije Đuričića, i u Kulićevom slučaju policija u Pretoriji je zatražila pomoć preko medija od očevidaca, ali i svih drugih koji imaju bilo kakvu informaciju o žrtvi.

Inače, Kulić je stari znanac beogradske policije, poznat po nasilju, trgovini narkoticima i razbojništvu. Juna 1992. godine imao je nekoliko oružanih sukoba, a tokom jednog hapšenja ranio je policijskog inspektora Milisava Spasojevića. Uprkos povredama, hrabri policajac je uspeo da savlada napadača. Kulić je bio osuđen na 12 godina robije.

Automobil iz kojeg je pucano pronađen je zapaljen