PRIŠTINA – Nakon skoro tri godine bekstva juče je u prištinskom naselju Kalabrija uhapšen 38-godišnji Podgoričnin Mario Milošević za kojim se tragalo zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Cetinjanina Radomira Đuričkovića 10. oktobra 2016. godine.

Istovremeno policija je uhapsila Đorđa Pavićevića (31) iz Nikšića, koji je bio u društvu Miloševića, a koji je pobegao 3. jula 2018. godine iz medicinske ustanove gdje je izdržavao kaznu zatvora zbog krivičnog dela otmica i iznuda, izvršenog 15. septembra 2015. godine u Kotoru.

Kosovski mediji objavili su da su u akcji, pored Miloševića i Pavićevića uhapšeni još jedan strani državljanin i državljanin Kosova koji su takođe osumnjičeni za ubistvo.
Kako saznaje indeksonline.rs, kosovska policija opkolila celu zgradu u kojoj se krio Milošević a u kojoj, prema operativnim saznanjima, ima više štek stanova i osoba za kojima se traga zbog najtežih krivičnih dela.

Njihovo hapšenje, kako je saopšteno iz Uprave policije, rezultat je “uspešne i efikasne saradnje službenika Uprave policije i policije Kosova”.

“Prilikom hapšenja M.M. je bio naoružan, dok je daljim pretresom ovih lica pronađeno oružje i opojne droge. Milošević se od strane crnogorske policije, osim osnovane sumnje da je počinio ovo krivčno delo, potražuje zbog indicija koje ukazuju na sumnju da je učestvovao u više likvidacija počinjenih na teritoriji Crne Gore koje su posledica sukoba organizovanih kriminalnih grupa, a što će biti predmet daljih policijsko tužilačkih aktivnosti u smislu obrade i dokazivanja”, saopšteno je iz Uprave policije.

Zbog osnovane sumnje da su učestvovali u ubistvu Đuričkovića policija i dalje traga za Igorom Mašanovićem (22) i Vukanom Vujačićem (23).

Smrtonosne hice u Đuričkovića, piše u optužnici, ispalio je optuženi Mašanović. Tužilaštvo tvrdi da je Milošević dao novac za kupovinu automobila kojim je u noći ubistva upravljao optuženi Vujačić.

U ratu suprostavljenih kriminalnih grupa „škaljaraca“ i „kavčana“ koji je započeo prije četiri godine kada je u Valensiji nestao tovar s kokainom ubijeno je tridesetak osoba i četiri slučajne žrtve.

indeksonline.rs