BEOGRAD – Administrativni odbor predložiće Skupštini Srbije da konstatuje ostavku poslanika SDPS-a Meha Omerovića, odlučeno je danas na sednici tog odbora.

Izveštaj o Omerovićevoj ostavci je usvojen jednoglasno.

Omerović je ostavku na mesto poslanika podneo posle slučaja na aerodromu u Frankfurtu kada je iz “đuti fri šopa” izašao, a da nije platio kozmetiku.

Omerović je u javnost izašao sa obrazloženjem da je “zbog stomačnih problema” morao brzo da izađe iz prodavnice u koju se, kaže, kasnije vratio da plati, ali ga je tada privela policija.

Jedini koji je diskutovao o Omerovićevoj ostavci na sednici odbora bio je Milorad Mirčić iz SRS koji je rekao da nije reč o “moralnom činu poslanika” već je, kaže, njegova ostavka bila iznuđena pritiskom javnosti i u samom parlamentu.

“Nadamo se da će primer ponukati i one koji se bave i težim kriminalom od krađe parfema…”, rekao je Mirčić, navodeći da će radikali do kraja mandati vršiti pritisak na one koji su “ukrali mandate u parlamentu” da postupe u skladu sa voljom građana.

Poslaničke grupe u parlamentu, kaže Mirčić, niču kao pečurke posle kiše.

“Mi smo insistirali da Meho bude smenjen. Vidite da je trebalo određeno vreme, ali je na kraju bilo uspešno, a sada ćemo vršiti pritisak na one koji su ukrali mandate da ih vrate”, rekao je Mirčić.

Omerovića ostavka je u pisarnicu parlamenta stigla 17. jula, a incident u Frankfurtu koji ga je “koštao” mandata se dogodio 30. maja 2018. godine.