Dva autobusa puna putnika za Grčku iz nekoliko gradova Srbije večeras su ispražnjena u Kragujevcu i Kraljevu, a “nesuđeni” turisti prepušteni su da se sami snalaze i vrate kućama, pošto je manje od sat vremena od kako su krenuli na letovanje vlasnik obavestio vozače da se letovanje otkazuje, saznaje “Blic”.

Kako su za Morava info ispričali besni i razočarani putnici iz Valjeva koji su danas popodne dovezeni taksi vozilima do Čačka, odakle je trebalo da počne njihova tura ka Paraliji i Olimpik biču, gde su uplatili desetodnevno letovanje, sve je bilo u najboljem redu do Kragujevca, kada je vozač zaustavio autobus i šokiranim turistima saopštio da se njihovo letovanje otkazuje.

– Bez ikakvog daljeg objašnjenja ostavljeni smo jednostavno u Kragujevcu da se snalazimo kako znamo i umemo. Na ovo putovanje je krenulo nas 12 iz Valjeva, kao i dvoje putnika iz Lazarevca. Zakazano vreme polaska bilo je u 20 sati, krenuli smo bez ikakvih problema i sumnje, ali smo stigli samo do Kragujevca. U isto vreme, kako smo čuli, drugi autobus, takođe pun turista iz nekoliko drugih gradova, posle sat vremena vožnje iz Čačka na isti način je zaustavljen u Kraljevu i njima je takođe rečeno isto što i nama – da je letovanje otkazano! O svemu smo obavestili policiju, a turističku inspekciju možemo da obavestimo tek ujutru – pričaju ogorčeni putnici iz Valjeva, dodajući da je su unapred uplatili agenciji celokupan iznos aranžmana u Grčkoj.

Kako “Blic” nezvanično saznaje, vlasnik agencije “Jazz Travel” je odmah, pošto je vozačima autobusa koji su trebali da prevezu ovu grupu turista do Grčke saopštio da završe vožnju i isprazne vozila, sam otišao u policiju u Čačku, prenosi Morava info.

Po našim nezvaničnim saznanjima, razlog za iznenadno otkazivanje ovog aranžmana je dug koji vlasnik agencije nije izmirio prema grčkim domaćinima, pa je, po svemu sudeći, odlučio da otkaže letovanje ovoj grupi putnika pre nego što stignu do Grčke i ne dožive veće neprijatnosti.

Inače, turisti iz Valjeva, kako saznajemo, prethodno su sa istom agencijom putovali u maju na Krf, odnosno u junu u Paraliju i te dve ture letovanja prošle su bez ikakvih problema.

Izvor: Blic /Foto: RAS