PRIJEPOLJE – Novovarošanin B. G. (56) osuđen je na mesec dana zatvora zbog nedavnog napada na patrolu saobraćajne policije kod Priboja. Nakon nagodbe sa tužilaštvom i izricanja kazne on je sproveden u Kazneno-popravni zavod u Valjevu na izdržavanje, a brzu intervenciju tužilaštva i suda u ovom slučaju pohvalio je i Nezavisni sindikat policije.

Do incidenta je došlo 20. jula, kada je saobraćajna policija tokom redovne kontrole saobraćaja zaustavila u Kratovu vozilo kojim je upravljao B. G. . Međutim, umesto da se zaustavi na znak „stop“ koji mu je izdao policajac Vladimir Penezić, B. G. je vozilom krenuo na njega a zatim pobegao ka Priboju. Nakon što ga je policija sustigla u mestu Karaula, B. G. je fizički nasrnuo na policajca Penezića, udario ga pesnicom u lice i naneo mu povredu u predelu usne. B. G. koji je bio u alkoholisanom stanju savladan je tek nakon intervencije i druge patrole, a po nalogu nadležnog tužilaštva određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

-Zatvorska kazna B. G. izrečena je dan nakon napada na policiju i nadamo se da će ovakve reakcije nadležnih biti pravilo što bi potencijalne napadače nateralo da se dobro zamisle pre nego što napadnu policiju. Naš sindikat godinama apeluje na državu da se ozbiljno pozabavi ovim problemom, jer često čujemo od vlasti da je napad na policajca napad na državu- kažu u Kordinacionom centru Sindikata za Policijsku upravu u Prijepolju.