ANKARA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je povodom prisustva na inauguraciji predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana u Ankari, da je veoma važno da Srbija ima tako snažnog regionalnog partnera kao saveznika, a ne kao protivnika i neprijatelja. Inauguraciji predsjednika Turske, prisustvovao je i potpredsjednik Vlade i ministar Rasim Ljajić.

Vučić je na inauguracjiju došao, kaže, da u ime Srbije ukaže čast i poštovanje turskoj državi, narodu i njenom predsedniku. Izrazio je očekivanje da će saradnja dve zemlje biti dalje unapređivana, kao i da će uskoro u Srbiju doći turski predsednik, što je, kako je ocenio, veoma važno za budućnost zemlje.

Veoma je, kaže, ponosan na rezultate politike da Tursku imamo kao prijatelja i saveznika.

Ljajić je ranije izjavio da je pobeda važna zbog realizacije dogovorenih projekata.

– Pretpostavljam da bi u slučaju nekog drugog izbornog rezultata sve to bilo dovedeno u pitanje. Erodoganova pobeda znači kontinuitet u unapređenju daljih odnosa i na bilateralnom, a posebno na ekonomskom planu. Očekujem da se realizuju sve investicije koje su bile dogovorene i da, takođe, ovo otvori put i za nove investicije iz Turske, posebno imajući u vidu dobre lične odnose koje imaju predsednik Vučić i Erdogan – izjavio je Ljajić na inaguraciji Predsednika Turske.

E.Ćorović