NOVI PAZAR – Sandžačka demokratska partija (SDP) najavila je danas da će podneti zahtev lokalnoj samoupravi Novog Pazara da jedna ulica u tom gradu ponese ime preminule predsednice Udruženja “Majke Srebrenice” Hatidže Mehmedović.

“Na taj način ćemo iskazati razumevanje svih gradjana Novog Pazara za bol, patnju i tugu svih majki Srebrenice. Tako ćemo odati počast za hrabrost, za borbu za istinu, za pravdu i za borbu za sve ideale”, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik Gradskog odbora SDP u Novom Pazaru Fahrudin Djekić.

On je izrazio žaljenje što je smrt Hatidže Mehmedović izazvala “nečasnu, nehumanu i monstruoznu izjavu” narodne poslanice Srpske radikalne stranke Vjerice Radete, ocenivši da su se “takvo ponašanje i govor mržnje retko mogli zabeležiti u najgorem periodu devedesetih godina”.

“Ne želimo da ulazimo u to nacionalističko ludilo i ostajemo privrženi principima tolerancije i razumevanja. SDP čvrsto ostaje na svom kursu da se treba boriti za izgradnju modernog, demokratskog i evropskog društva i države i to ćemo raditi sa onim zdravim i dobronamernim snagama u ovoj zemlji koje imaju svetle poglede u budućnost i koje nisu opterećene mržnjom”, naveo je Djekić.

Tokom dana na zgradi gradske uprave Novog Pazara i severnog bastiona Novopazarske tvrdjave istaknuti su transparenti na kojima je odata poslednja počast Hatidži Mehmedović koja je preminula u nedelju uveče u Sarajevu.
(beta)