PLAV – Državni tužilac Hasan Lukač je rekao da je tokom uviđaja pretražen teren oko Plavske reke ali dete još nije pronađeno

Državni tužilac Hasan Lukač odredio je 72 časovno zadržavanje Edini Kastrati (18) zbog sumnje da je 29. juna svoje muško dete staro četiri meseca bacila u Plavsku reku.

Kastrati je uhapšena ranije danas.

Lukač je izjavio da je tokom uviđaja pretražen teren oko Plavske reke ali dete još nije pronađeno.

“Naložio sam privođenje osamnaestogodišnje Kastrati i ona je u celosti priznala krivično delo nakon čega sam joj odredio 72 časovno zadržavanje”, kazao je Lukač.

On je naveo da je Kastrati na saslušanju rekla da je živela sa nevenčanim suprugom koji je tukao i maltretirao, da je zbog toga odlučila da se reši deteta te da već ima osamnaestomesečnog sina koji živi sa njenim suprugom i njegovim roditeljima.

“Nakon isteka tužilačkog zadržavanja doneću naredbu za sprovođenje istrage sa predlogom za određivanje pritvora, a onda sledi i salušanje većeg broja svedoka kao i posmatranje osumnjičene od strane lekara odgovarajuće struke”, najavio je Lukač.

“Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju”, kazali su ranije iz Uprave policije.

Kastrati je živjela u vanbračnoj zajednici i njen nevenčani suprug je ovaj slučaj prijavio policiji.

Uviđaj u Plavu je obavljen na Plavskoj reci gde se pretpostavlja da je ona bacila dete.

Vijesti/indeksonline.rs /Foto: Jadranka Ćetković